Potrebno:
– 3 prezrele banane
– 1 jaje
– prstohvat soli
– 50 ml ulja
– 1.5 šalica brašna
– 1 šalica šećera
– 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
Postupak pripreme:
Pećnicu zagrijte na 180°C.

U posudi izdrobite banane, dodajte im umućeno jaje, prstohvat soli i ulje.
Promiješajte.

Zatim u to dodajte brašno, šećer i prašak za pecivo i sve zajedno još jednom dobro izmiješajte pjenjačom.
Izlijte smjesu u silikonski kalup, ako pečete u običnom – obložite ga papirom za pečenje.

Pecite oko 40 minuta.


A evo kako je ispalo!


Ideju za recept sam pronašla ovdje.
U sljedećem nastavku druga verzija banana kruha s čokoladom i orasima!

Najbolji recept za cheesecake ima Tanja na blogu COOKam i guštam!