facebook
  • Prijava
Nema rezultata
Pogledaj sve rezultate
Dijalog.hr
  • Naslovnica
  • Vijesti
  • Dijalog
  • Kolumne
  • Blogosfera.hr
  • Sport
  • Kultura
  • Lifestyle
  • Vjera i duhovnost
Dijalog.hr
  • Naslovnica
  • Vijesti
  • Dijalog
  • Kolumne
  • Blogosfera.hr
  • Sport
  • Kultura
  • Lifestyle
  • Vjera i duhovnost
Nema rezultata
Pogledaj sve rezultate
Dijalog.hr
Naslovnica Lifestyle Kuhanje

Najbolji recept za cheesecake ima Tanja na blogu COOKam i guštam!

Dijalog.hr autor: Dijalog.hr
08.03.2024
u Kuhanje
0
A A
Najbolji recept za cheesecake ima Tanja na blogu COOKam i guštam!

Foto: blog Cookam i guštam

Pogledaj ovaj članak na dijalog.hrPogledaj ovaj članak na dijalog.hrPogledaj ovaj članak na dijalog.hrPogledaj ovaj članak na dijalog.hrPogledaj ovaj članak na dijalog.hr

Ako do sada u bespućima interneta još uvijek niste naletjeli na ovaj recept svakako ga isprobajte, a njegova autorica Tanja Pastuović Klaić s bloga COOKam i guštam velikodušno ga je podijelila s nama. Uživajte i isprobajte. Uspijeva svaki put!

Torta od sira, slavni američki klasik, meni je svakako jedna je od omiljenijih. 

Vjerujem da većina vas ima neki svoj recept ali ipak dodajem i ovaj.

Uz recept za ovu tortu u mojoj tekici piše 2006., naime, te godine na jednom roditeljskom forumu pojavio se recept za tortu kojom sam ja već bila totalno zaluđena :lol  (za one koji ne znaju, u to vrijeme se ova divotica nije mogla kušati na svakom koraku u gradu) i tada su ispisane stranice i stranice o fantastičnoj THE Torti. 🙂 


Hvala ti Emso :kiss, svaki put kad pravim ovu tortu, sjetim se tebe. 😉

Tijekom godina malo sam modificirala taj recept iz bilježnice, ali samo mrvicu, npr. promijenila sam količinu kreme pa posljedično i vrijeme pečenja.

Što se sastojaka tiče, za podlogu od keksa možete koristiti Petit Beurre ili McVities(digestive), čajne kolutiće ili neke druge, vama omiljene suhe keksiće. Ja sam ovaj put koristila Koestlinov Petit Beurre Premium (integralni s maslacem), odličan je!

Kremu možete praviti i sa svježim sirom ali moj izbor je uvijek krem sir, važno je samo izbjegavati one slanije. Voćni preljev nije nužan, torta je prefina i bez njega 😉


Podloga:

  • 200 g  keksa
  • 150 g maslaca
  • 2 žlice šećera

Krema od sira:

  • 700 g krem sira (Philadelphia, Vivis i sl)
  • 4 žlice šećera
  • 4 jaja
  • sok 1 limuna i malo naribane korice
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Preljev od vrhnja:

  • 400 ml kiselog vrhnja
  • 3 žlice šećera
  • 1/2 žličice burbon vanilija šećera (ili 1 vrećica vanilin šećera ili malo ekstrakta vanilije)

Preljev od borovnica:

  • 150 g borovnica
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica šećera
  • malo limunovog soka
  • malo vanilije


Priprema:

  1. Sameljite kekse, dodajte šećer i otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte.
  2. Kalup za tortu premažite vrlo tankim slojem maslaca ili obložite dno i stranice papirom za pečenje. Smjesu utisnite u kalup, nemojte je jako nabiti, tek lagano žlicom izravnajte podlogu. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 5 minuta na 200°C.
  3. Izvadite kalup iz pećnice, smanjite temperaturu na 170°C. Ostavite na sobnoj temperaturi dok pripremite kremu od sira.
  4. Krem sir (sobne temperature) mikserom izmiješajte sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, vaniliju,  limunov sok i malo naribane limunove korice. Dobit ćete dosta tekuću kremu, bez brige, takva i treba biti. Kremu lagano prelijte po podlozi od keksa, vratite u pećnicu i pecite oko 40 minuta. Nakon pečenja krema će na rubovima biti čvrsta ali u sredini još malo mekana. Ostavite tortu na sobnoj temperaturi 10ak minuta, a za to vrijeme pripremite kremu od vrhnja.
  5. Umutite vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom pa prelijte po toploj torti (lagano, od rubova, gdje je torta čvršća pažljivo žicom rasporedite prema sredini). Vratite na 5 minuta u ugašenu pećnicu.
  6. Tortu izvadite iz pećnice pa tanjim nožem pažljivo prođite uz stranice kalupa, kako se torta kasnije ne bi zalijepila za kalup. To će spriječiti i pucanje torte.
  7. Tortu ohladite u kalupu, prvo na sobnoj temperaturi a zatim u hladnjaku tijekom noći.
  8. Po želji ukrasite svježim bobičastim voćem i poslužite s preljevom od borovnica. U manju posudu stavite borovnice, dodajte šećer i  malo vode pa zagrijte na laganoj vatri. Dodajte vaniliju i limunov sok i kuhajte par minuta dok se malo ne zgusne.
  9. Ohladite prije posluživanja.



Vlasnica recepta: Tanja pastuović Klaić COOKam i guštam


Foto: blog Cookam i guštam
Foto: blog Cookam i guštam
Foto: blog Cookam i guštam
Foto: blog Cookam i guštam


Provalio čovjeku u kuću kako bi pojeo krišku torte od sira!

Cheesecake koji je osvojio internet: maline, pistacije i bijela čokolada

Naišli smo na recept za američku pitu od jabuka koji je prejednostavan


Dijalog.hr

Oznake: blog COOKam i guštamcheesecakecheesecake koji uvijek uspjevaCOOKam i guštamnajbolji recept za cheesecakeTanja Pastuović KlaićtortaTorta od sira
Pretplatite se
Prijava
Obavijesti me o
Molimo prijavite se za komentiranje
0 Komentara
Najglasaniji
Najnovije Najstarije
Vidi sve komentare
  • Popularno
  • Komentari
  • Najnovije
Intervju s dr. rer. nat. Tomislavom Domazetom Lošom: Što učiniti da se iscijele posljedice cijepljenja protiv covid-19?

Intervju s dr. rer. nat. Tomislavom Domazetom Lošom: Što učiniti da se iscijele posljedice cijepljenja protiv covid-19?

06.05.2025
Intervju s novom riječkom političkom zvijezdom: Može li Petra Mandić biti iznenađenje izbora?

Intervju s novom riječkom političkom zvijezdom: Može li Petra Mandić biti iznenađenje izbora?

13.05.2025
Ankete pokazuju: Pada HDZ-ova najjužnija županija

Ankete pokazuju: Pada HDZ-ova najjužnija županija

16.04.2025
Cheesecake koji je osvojio internet: maline, pistacije i bijela čokolada

Cheesecake koji je osvojio internet: maline, pistacije i bijela čokolada

15.02.2024
Neupitni dokaz Isusova uskrsnuća

Neupitni dokaz Isusova uskrsnuća

20.04.2025
Odlazi jedan od najvećih: Ivan Rakitić završava karijeru u splitskom dresu

Odlazi jedan od najvećih: Ivan Rakitić završava karijeru u splitskom dresu

19.05.2025
Tomaševića iznerviralo pitanje o radovima na bazenu Špansko, gdje su ozlijeđena trojica radnika

O kenjaži: Zašto je Tomašević gori od Bandića

19.05.2025
A što ako ipak ne uspijemo?

A što ako ipak ne uspijemo?

19.05.2025
Dalić: ‘Nismo se htjeli braniti, ali su nas Francuzi prisilili’

Zlatko Dalić potvrdio popis igrača za europski dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

19.05.2025
Naslovnica

Trump i Putin će razgovarati o prekidu vatre u Ukrajini

19.05.2025
Dijalog.hr

    © 2024 Dijalog - Designed by House of Code.

O nama

Hrvatski portal za dijalog

Kategorije

  • Vijesti
  • Kolumne
  • Sport
  • Zanimljivosti
  • Vjera i duhovnost
  • Blogosfera

Kontakt

redakcija@dijalog.hr

Udruga Dijalog

Sveti križ 11
Rijeka

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Politika privatnosti i kolačića
  • Oglašavanje
Nema rezultata
Pogledaj sve rezultate
  • Naslovnica
  • Vijesti
  • Dijalog
  • Kolumne
  • Blogosfera.hr
  • Sport
  • Kultura
  • Zanimljivosti
  • Lifestyle
  • Vjera i duhovnost

© 2022 Dijalog.hr - Designed by House of Code

Dobrodošli natrag!

Prijava putem Google-a
ili

Prijava na Vaš račun

Zaboravili ste lozinku?

Retrieve your password

Molimo unesite e-mail ili korisničko ime za resetiranje lozinke

Prijava
Ova web stranica koristi kolačiće. Nastavkom korištenja ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića. Posjetite našu Politiku privatnosti i kolačića.
wpDiscuz