Sastojci:
(za kalup promjera 20-22 cm)
Podloga:
- 150 g integralnih mljevenih keksa
- 2 žlice kokosa (kokos brašna)
- 1 žlica kakaa
- 100 ml otopljenog kokosovog ulja (ili maslaca)
Krema:
- 200 g borovnica
- 1 žlica meda
- 2 – 3 žlice vode
- 500 g krem sira
- 3 žlice milerama
- 150 g šećera u prahu
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- sok i narobana korica 1 limuna ili limete
- 10 g želatine
Za dekoraciju:
svježe borovnice (oko 150-200 g) i listići mente
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mljevene kekse, kokos, kakao i otopljeno kokosovo ulje ili maslac. Utisnite u kalup za tortu i stavite u hladnjak. Dok se podloga hladi, pripremite kremu.
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri (pratite upute na ambalaži). Borovnice stavite u posudu, dodajte 2-3 žlice vode i med pa kuhajte kratko na laganoj vatri. Nakon 2-3 minute dodajte nabubrenu želatinu, miješajte dok se želatina ne otopi pa stavite sa strane da se hladi.
Kad se malo ohladi, izmiksajte štapnim mikserom ili sameljite u blenderu i neka se još hladi. Krem sir sobne temperature dobro izmiksajte, dodajte mileram i šećer u prahu pa nastavite miksati dok smjesa ne postane potpuno kremasta. Dodajte vaniliju, pripremljene borovnice te sok i naribanu koricu limuna ili limete. Sve dobro izmiksajte.
Na ohlađenu podlogu od keksa izlijte kremu od sira i borovnica, poravnajte površinu špatulom i stavite u hladnjak na barem 3 sata, a još je bolje da torta prenoći u hladnjaku. Tortu prije posluživanja dekorirajte svježim borovnicama i listićima mente.
Recept:
Tatjana Pastuović Klaić s bloga COOKam i guštam. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Najbolji recept za cheesecake ima Tanja na blogu COOKam i guštam!
Šarlota s jagodama – lagana voćna torta koja osvaja na prvi pogled
Cheesecake koji je osvojio internet: maline, pistacije i bijela čokolada